Заслужава да украси празничната ви вечеря: Ветрило от месо - струва си всяка хапка!
11 Юли 2016
21062
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това определено си заслужава усилията! Най-важното в тази рецепта е да се изчисли времето, необходимо за месото да се маринова. Но чакането ви ще бъде възнаградено с букет разтапящи вкусове във всяка хапчица!
Съставки:
1 кг свинско месо
2 домата
200 гр. кашкавал
3 скилидки чесън
1 с.л.
лимонов сок
3 с.л. соев сос
1 с.л. горчица
2 с.л. олио
200 гр. гъби
- Смесете лимоновия сок, соевия сос, горчицата и олиото.
- Месото /цяло парче/ нарежете на напречните резени, не не разрязвайте докрай - трябва да остане около половин сантиметър. Втрийте маринатата хубаво в месото и го сложете в хладилник за 10 часа.
- Домата нарежете на филийки, по същия начин нарежете кашкавала, гъбите, а чесъна счукайте. Равномерно поставете тези съставки в процепите в месото.
- Увийте във фолио маринованото месо и го пъхнете на 200 градуса за 50 минути.
Накрая може само да развиете фолиото и да допечете до зачервяване и хрупкава коричка.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари