Великден бавно наближава и в резултат на това яйцата напоследък се превърнаха в един от най-популярните продукти. Това са много универсални хранителни продукти, които могат да се използват за приготвяне на вкусни закуски, но и пълноценни ястия.
Защо си струва да ядете яйца?
Яйцата са невероятно здравословни продукти, които трябва да бъдат включени в нашата диета. На първо място, това е източник на естествен протеин, който тялото ни усвоява с удоволствие. Освен това яйцата съдържат много витамини, включително А, D, Е, К и тези от група В. Нещо повече, те са източник на минерали като калций, фосфор, желязо, калий, мед, магнезий, селен и натрий. Разбира се, трябва да се помни, че дори продуктът да е здравословен, той трябва да се консумира умерено.
Няма съмнение, че яйцата са много здравословни и имат положителен ефект върху нашето тяло. Витамините и минералите, които съдържат, са от съществено значение за правилното му функциониране. Ето защо си струва да ги въведем в нашата диета под формата на различни вкусни ястия.
Какво можете да направите от яйца?
Както вече споменахме, яйцата са много универсален продукт, който може да се използва за приготвяне на много ястия. Какво точно? Разбира се и добре познатите бъркани яйца, които са чудесен избор за закуска. Плюс всякакви омлети. Наближава и Великден, така че на трапезите ще преобладават пълнени яйца, които могат да бъдат приготвени по много различни начини.
Освен това, разбира се, яйцата са основна съставка в много сладкиши, както и в солени ястия като палачинки или кюфтета със смляно месо. Но нека се спрем на закуските. Вижте как да си направите вкусно поширано яйце за нула време с този лесен трик:
Първо поставете малка купа на плота и я покрийте с фолио. С ръка направете вдлъбнатина, така че фолиото да запълни купата. Външните страни на фолиото пригладете към стените на купата.
След това намажете обилно повърхността на фолиото в купата с олио, за да можете лесно да извадите яйцата от фолиото после. Чукнете вътре внимателно яйцето. В следващата стъпка хващаме фолиото и го оформяме така , че яйцето да е вътре и да не изтича. Също така е важно вътре да няма въздух. Връзваме цялото "вързопче" с тънка връв.
Снимка: YouTube
Повторете този процес с останалите яйца.
Готовите яйца, увити във фолио, пуснете във вряща вода. Въпреки това, преди да направим това, си струва да ги задържите известно време във водата с ръка, без да ги пускате веднага, тъй като яйцата могат да изплуват. Идеята е точно преди потапяне да се получи характерно "завихряне" на яйцата. След 270 секунди извадете яйцата от водата и след това от фолиото .
Снимка: YouTube
Така приготвените поширани яйца са перфектни като добавка към закуската.
Снимка: YouTube