Застелете купа с фолио и чукнете яйцето върху него: Не само лесно, но и адски вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Застелете купа с фолио и чукнете яйцето върху него: Не само лесно, но и адски вкусно!
Застелете купа с фолио и чукнете яйцето върху него: Не само лесно, но и адски вкусно!
1494
Източник: За Жената
Застелете купа с фолио и чукнете яйцето върху него: Не само лесно, но и адски вкусно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Великден бавно наближава и в резултат на това яйцата напоследък се превърнаха в един от най-популярните продукти. Това са много универсални хранителни продукти, които могат да се използват за приготвяне на вкусни закуски, но и пълноценни ястия.

Но какво ще излезе от този хитър трик с фолиото и яйцето? Обясняваме по-долу.

Защо си струва да ядете яйца?

Яйцата са невероятно здравословни продукти, които трябва да бъдат включени в нашата диета. На първо място, това е източник на естествен протеин, който тялото ни усвоява с удоволствие. Освен това яйцата съдържат много витамини, включително А, D, Е, К и тези от група В. Нещо повече, те са източник на минерали като калций, фосфор, желязо, калий, мед, магнезий, селен и натрий. Разбира се, трябва да се помни, че дори продуктът да е здравословен, той трябва да се консумира умерено. 

Няма съмнение, че яйцата са много здравословни и имат положителен ефект върху нашето тяло. Витамините и минералите, които съдържат, са от съществено значение за правилното му функциониране. Ето защо си струва да ги въведем в нашата диета под формата на различни вкусни ястия. 

Какво можете да направите от яйца?

Както вече споменахме, яйцата са много универсален продукт, който може да се използва за приготвяне на много ястия. Какво точно? Разбира се и добре познатите бъркани яйца, които са чудесен избор за закуска. Плюс всякакви омлети. Наближава и Великден, така че на трапезите ще преобладават пълнени яйца, които могат да бъдат приготвени по много различни начини. 

Освен това, разбира се, яйцата са основна съставка в много сладкиши, както и в солени ястия като палачинки или кюфтета със смляно месо. Но нека се спрем на закуските. Вижте как да си направите вкусно поширано яйце за нула време с този лесен трик:

Поширано яйце във фолио  

Първо поставете малка купа на плота и я покрийте с фолио. С ръка направете вдлъбнатина, така че фолиото да запълни купата. Външните страни на фолиото пригладете към стените на купата. 

След това намажете обилно повърхността на фолиото в купата с олио, за да можете лесно да извадите яйцата от фолиото после. Чукнете вътре внимателно яйцето. В следващата стъпка хващаме фолиото и го оформяме така , че яйцето да е вътре и да не изтича. Също така е важно вътре да няма въздух. Връзваме цялото "вързопче" с тънка връв. 

яйце във фолио

Снимка: YouTube

Повторете този процес с останалите яйца.

Времето за готвене зависи от големината на яйцата. В този случай, ако яйцата са с размер L и тегло около 60-70 g, времето за готвене ще бъде 4,5 минути. По-малките яйца, които са на стайна температура, трябва да се варят за около три минути. 

Готовите яйца, увити във фолио, пуснете във вряща вода. Въпреки това, преди да направим това, си струва да ги задържите известно време във водата с ръка, без да ги пускате веднага, тъй като яйцата могат да изплуват. Идеята е точно преди потапяне да се получи характерно "завихряне" на яйцата. След 270 секунди извадете яйцата от водата и след това от фолиото . 

вързопче яйце

Снимка: YouTube

Така приготвените поширани яйца са перфектни като добавка към закуската. 

поширано яйце във фолио

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft