![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Активирайте маята в част от топлото мляко с малко брашно и захар. В купа разбийте жълтъците със солта, захарта и олиото. Добавете втасалата мая и топлото мляко. Накрая добавете брашно и омесете меко тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса.
Премесете втасалото тесто и го разделете на 2 части. Първата част разточете на в правоъгълник и го намажете със сиренето, след което поръсете с червен пипер и риган. Прегънете на 3 (пръхлупете двете страни), след което изтънете внимателно с точилка, за да придадете отново правоъгълна форма на тестото.
Нарежете правоъгълника на ленти с ширина около 1 см откъм дългата страна. Всяка лента хванете с пръстите на едната ръка, а с другата ръка увийте на спирала. Съединете краищата в кръг като геврече.
Така оформените гевречета поставете в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете покрити около 15-20 минути, за да втасат. След това ги намажете с разбит белтък. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Изпечените гевречета покрийте с кърпа да се охладят и задушат, след което извадете от тавата.
Същата процедура повторете и с останалото тесто, но за плънка използвайте сладко или мармалад по избор.