1. В купа се поставят брашното, солта, захарта, натрошената мая и топлата вода, замесва се тесто, като се добавя по малко от олиото и брашното. Трябва да се получи средно меко тесто, което да не лепне.
2. Тестото се разделя на 2 части, от всяка част се разточва кора, маже се с масло / маргарин, нарязва се и се сгъва като на снимката, и двете така обработени топки тесто се поставят да стоят в хладилника 15-20 минути.
3. След това се взема първата топка тесто от хладилника, разточва се на правоъгълна кора, намазва се с масло / маргарин, отгоре се настъргва сирене и се оставя настрана. Второто тесто се разточва на кора със същата големина и се поставя върху нея. Хубаво се притиска, за да се получи една обща кора, нарязва се на ленти, всяка лента се усуква като спирала и се поставят в тавата от печката върху хартия за печене.
4. Фурната се пуска да се загрее на 200 градуса, а през това време соленките втасват.
Щом се загрее фурната, спиралите се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат 20 минути и още 10 минути на 180 градуса.
Изпечените завъртулки се напръскват с хладка вода и се покриват с кърпа.