Затвориха закусвалнята на ъгъла! Ами сега, откъде ще ги купувам? Разрових готварските книги, добавих нещо от мен и ги спретнах вкъщи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Затвориха закусвалнята на ъгъла! Ами сега, откъде ще ги купувам? Разрових готварските книги, добавих нещо от мен и ги спретнах вкъщи:
Затвориха закусвалнята на ъгъла! Ами сега, откъде ще ги купувам? Разрових готварските книги,...
27343
Затвориха закусвалнята на ъгъла! Ами сега, откъде ще ги купувам? Разрових готварските книги, добавих нещо от мен и ги спретнах вкъщи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Завъртяни сиренки със заливка

За тестото:

350 гр.  брашно

1/2 пак.  суха мая

100 гр. прясно мляко

50 гр.

захар

50 гр. качествено масло или маргарин (82%); може и  растително масло

70 гр.  заквасена сметана

3,5 гр.  сол

За плънката:

500 гр. сирене или извара

яйце

100 гр.  захар

За заливката:

200 гр. заквасена  сметана

1 супена лъжица  захар

 

От това количество съставки излизат около 20 охлювчета със сирене  

ПРИГОТВЯНЕ:

В топлото мляко разбъркайте сухата мая, добавете половин чаена лъжичка захар, 2-3 супени лъжици брашно (общото правило). Разбъркайте всичко до гладка каша и я оставете за 30 минути да шупне. Пресейте брашното, добавете сол, захар и разбъркайте всичко, така че сухите съставки да се разпределят равномерно. Добавете към сместа с брашното размекнатата мазнина, сметаната и стрийте на едри трохи.

Изсипете вътре кашата с мая и омесете не прекалено меко тесто. Тъй като брашното е различно, може да се наложи да добавите още малко (ако тестото е много меко и не запазва своята форма) или още мляко (ако тестото стане прекалено твърдо).

Покрийте замесеното и го оставете да престои 10-15 минути. Отпочиналото тесто омесете добре, докато стане на гладка топка. Покрийте и оставете на топло да удвои обема си.

Ако имате време, премесете тестото още веднъж. Ако не, започнете веднага да го оформяте.

За плънката със сирене стрийте сиренето/изварата с яйцето и захарта на хомогенна смес. Ако сиренето е прекалено влажно, може да се наложи да добавите малко брашно или галета/настъргани солени бисквити.

Разточете тестото на правоъгълник с дебелина от 0,5-1 cm. Отгоре намажете с плънката. Навийте на по-хлабаво руло, след това го нарежете на парчета с желаната дебелина. Получават се около 20 бр. 

Подредете охлювчетата върпху тава, покрита с хартия за печене, покрийте и оставете за 40 минути да втасат.

След това ги намажете с разбито яйце. Печете на 180-­200 ° С до зачервяване.

За заливката смесете сметаната със захарта. Веднага след изпичането им, щедро намажете охлювчетата със сметановата смес, плътно ги покрийте и оставете да изстинат.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft