Затова се пукат и не се боядисват хубаво: 5 грешки, които допускаме при варенето и боядисването на яйцата за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Затова се пукат и не се боядисват хубаво: 5 грешки, които допускаме при варенето и боядисването на яйцата за Великден
296906
Снимков материал: pixabay.com
Затова се пукат и не се боядисват хубаво: 5 грешки, които допускаме при варенето и боядисването на яйцата за Великден

Въпреки всички усилия и любов, които влагаме в приготвянето и украсяването на великденските яйца , често оставаме разочаровани.

Яйцата се напукват , цветът не е равномерен по цялата повърхност на черупката, "апликацията" е лоша, нищо не изглежда така, както сте си представяли...

шарени велкденски яйца

Къде бъркаме?

Това са стъпките, в които най-често грешим , когато варим и боядисваме яйцата :

Слагате яйцата във вряща вода

Ако поставите студено яйце в гореща вода, почти сигурно е, че черупката ще се спука и ще имате по-малко яйца, отколкото сте планирали!

Ако е малка пукнатина, може да успеете да я замаскирате с украсата, но при по-големи обикновено трябва да изхвърлим яйцето.

варене на яйца

Слагате яйцата в препълнена тенджера

Ако в тенджерата има прекалено много яйца, колкото и вода да налеете, те могат да се "ударят" при варене и затова черупката ще се спука.

Използвате пресни яйца

Тъй като великденските яйца обикновено са твърдо сварени и боядисани, най-добре е да използвате по-стари. Пресните яйца трудно се белят след боядисване, което може да бъде доста неприятно.

Купувайте яйца поне седмица преди боядисване и ги съхранявайте в кутия в хладилника.

сини великденски яйца

Не миете яйцата

Преди да започнете да украсявате яйцата, задължително ги измийте с разреден препарат за миене на съдове, забършете ги с кърпа, напоена с оцет или съвсем малко сода бикарбонат. По този начин ще премахнете всички остатъци, замърсявания, мазнини, следи от пера, а повърхността на черупката ще бъде напълно гладка и готова за боядисване.

Използвате тъмни яйца

По-светлите яйца приемат цвета по-лесно от по-тъмните, а ако сте купили тъмни, задължително ги сварете във вода с повече оцет (поне две чаши).

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft