Всяка година, милиони жени по света харчат огромни суми, за да подмладят и освежат кожата си. Оказва се обаче, че дамите дават не по-малко пари и за сладки изкушения, които според британско проучване са враг номер едно на хубавата кожа .
"Когато разпитвам клиентките си за хранителния режим, който спазват, често откривам 2 основни прилики между всички тях: лошо хранене и прекомерна консумация на захар", коментира дерматологът Брайън Стийн. Все повече експерти са на мнение, че това, с което храним тялото си е това, което наблюдаваме върху кожата си. Връзката между храната и вида на кожата е предмет на изследване сред много дерматолози.
Повечето от тях са категорични, че колкото по-малко захар приемаме, толкова по-малко бръчки ще виждаме върху лицето си. Връзката между захарта и преждевременното стареене се крие в процес, наречен "гликиране". Той се проявява в организма при повишени нива на кръвната захар. Плодовете, най-вече ябълките, съдържат голямо количество антиоксиданти и това допълнително подпомага подхранването на кожата .