Защо винаги слагам парче ябълка при хляба - прави като мен и няма да сбъркаш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Защо винаги слагам парче ябълка при хляба - прави като мен и няма да сбъркаш!
5483
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
Защо винаги слагам парче ябълка при хляба - прави като мен и няма да сбъркаш!

Все по-често домакините избират да приготвят домашен хляб за семействата си - по-вкусен и полезен е от купешкия, в това няма спор. Хубавият хляб обаче изисква и добро съхранение - нали не искате да хване плесен още на третия ден? За да бъде траен един хляб (бил той домашен или купешки), трябва да го съхраняваме на място с достъп до въздух, а не да го затваряме в полиетиленови пликове.

хлебарник

В противен случай влагата на хляба остава в него, запарва се и той става чудесна среда за развитие на мухъл и плесен.

А за да остане мек за по-дълго време, сложете до хляба парче ябълка, разрязан картоф или малко готварска сол.

ябълка при хляба

Ябълката и картофът, изсъхвайки, предават своята естествена влага и аромат на хляба. Солта е силен абсорбент, тя отнема излишната влага и убива микробите в кутията. Може да прилагате този съвет и за други тестени изделия.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft