Картофите на нашите маси се предлагат в различни облици. Това е гъвкава съставка за пълноценни гарнитури и супи. Можете дори да направите кюфтета от него ! Децата просто обичат пържени картофи. Между другото, замразените пържени картофи могат да бъдат толкова добри в домашна кухня, колкото и в ресторант.
Замразени пържени картофи
Приготвянето на пържени картофи у дома е лесно, дори ако нямате фритюрник с мазнина. Тайната е да замразите нарязания зеленчук преди пържене. Замразените пържени картофи стават хрупкави като от заведение, но отвътре са меки . Имам удоволствието да споделя любимата си рецепта.
Съставки
3 средни картофа
Слънчогледово олио
сол
пипер
Подготовка
Първо нарежете картофите на ивици. Филийките трябва да са с еднакъв размер, така че ястието да е не само вкусно, но и красиво. Ако пържите картофите веднага, те ще се окажат твърде меки и едва ли ще се харесат на децата. Така че пригответе маринатата.
За маринатата смесете 1 чаена лъжичка сол и същото количество захар в 2 чаши вода. Поставете картофи в този разтвор и оставете за 20 минути. След това попийте със салфетки или кърпа за чай, за да запазите картофите сухи
Изпратете сухите картофи във фризера за 1 час, за да замръзнат напълно. В този случай при пържене ще получим хрупкава коричка и меко текстура отвътре.
Вместо фритюрник в домашната кухня можете да използвате обикновен тиган. Загрейте купа със слънчогледово масло на максимален огън до 180 градуса. Пържете картофи на порции.
След пържене картофите се поставят най-добре върху хартиени кърпи, за да поемат излишното масло. За видеоклип с поетапна рецепта вижте връзката.
Домашно замразените пържени картофи са много по-вкусни от ресторантското ястие. Просто замразете нарязаните картофи преди пържене и накрая ще получите хрупкави пържени картофи, които са любимо гарнитура за цялото семейство!