Как да готвя свински ребра ? Отговорът е очевиден - печете ги във фурната. А за да се получи ястието обилно и още по-вкусно, не забравяйте да добавите картофи. Много домакини се страхуват да пекат ребра. Месото може да е жилаво и да не се отделя от костите. Свинските ребра с картофи по нашата рецепта винаги са крехки и сочни. И ароматът е такъв, че главата ви започва да се върти.
Благодарение на соса, с който се намазва месото, върху свинските ребра се образува красива хрупкава коричка . По време на процеса на печене картофите се накисват в извлечения сок. Така получавате почти празнична вечеря от евтини продукти. Направете лека салата, сложете соса на масата и сте готови. Сега, оставете съмненията си настрана, време е да приготвите нещо наистина страхотно.
Как да готвя свински ребра с картофи
Съставки
1 кг свински ребра
500-700 г картофи
2 супени лъжици дижонска горчица
1 супена лъжица провансалски билки
2 супени лъжици соев сос
3-4 скилидки чесън
5 зърна черен пипер
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
Подготовка
Изплакнете цяло парче ребра под вода. Обелете картофите и нарежете на едри филийки. Ако картофите са малки, разполовете ги.
Покрийте тавата за печене с фолио и разпределете картофите равномерно. Поръсете със сол, черен пипер и провансалски билки. Можете да използвате и други подправки на вкус.
Комбинирайте дижонската горчица и соевия сос в чаша. Добавете черен пипер на зърна, смлян чесън, сол и любимите си подправки . Намажете свинските ребра със сос.
Поставете ребрата върху картофите и покрийте с фолио. Загрейте фурната на 200 градуса. Печете ястието за 30-35 минути. Отстранете фолиото 5 минути преди готвене, за да покафенее месото.
Резултатът надмина всички очаквания. Извадете чиниите възможно най-скоро. За да постигнете перфектния вкус, можете да използвате някои подправки. Или вземете специална смес за месо. Просто винаги четете етикета какво има вътре. Понякога към тях се добавя сол. И нямаме нужда от осоляване. Ребрата и картофите са твърде добри. Добър апетит!