Защо всички предпочетоха тортата с кисело мляко, а не традиционната бисквитена

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Защо всички предпочетоха тортата с кисело мляко, а не традиционната бисквитена
Защо всички предпочетоха тортата с кисело мляко, а не традиционната бисквитена
42729
Защо всички предпочетоха тортата с кисело мляко, а не традиционната бисквитена
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичат бисквитена торта и определено я харесват предимно заради лекия вкус и бързото приготвяне. Но днес ще ви предложим един нов ваариант, който определено ще я измести от челните места ...

Но това не е целият списък от възможни варианти на известния десерт. Бързаме да попълним кулинарния ви тефтер с  друга рецепта. Ето и нашето специално предложение с кисело мляко, което ще измести традиционната бисквитена торта.

Красотата на това печене е в неговата простота. Тестото се омесва за една или две минути. В допълнение, хареса ни идеята за пълнежа. Някои ябълки се поставят в средата на тортата, а останалите служат като декорация. Резултатът е елегантна шарлотка , която може да се изпече за всеки повод. Гледка за ненаситни очи!

 

Съставки

кисело мляко 1 кофичка

яйце 3 бр.

захар 1 чаша

Ябълка 4 бр.

сода 1 ч.л.

Пшенично брашно 2 чаши

Слънчогледово олио 15 мл

 

Приготвяне:

На първо място, предварително загрейте фурната до 180 градуса. След това 2 ябълки, обелете и отстранете сърцевината. Нарежете пулпата. Нарежете останалите ябълки на филийки. Оставете корите. 


Разбийте яйцата със захарта с помощта на пасатор до пухкава текстура. Добавете киселото мляко и содата. Смесете добре.
Добавете брашно към тестото на няколко етапа. Размесете добре тестото, така че да няма бучки.


Намажете 24 см тавичка с олио. След това изсипете половината тесто във формата и го разпределете. Оформете слой нарязани кубчета ябълки. След това изсипете останалото тесто и гарнирайте  с резенчета ябълка във форма


Поставете тортата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 40 минути. 

Ароматната торта с кисело мляко и ябълки е готова. След готвене, не забравяйте да охладите. И сервирайте десерта, като го украсите с пудра захар или кокос. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft