Защо да добавяме сурови картофи към каймата: само опитни домакини знаят за това

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Защо да добавяме сурови картофи към каймата: само опитни домакини знаят за това
12216
Снимков материал: pixabay.com
Защо да добавяме сурови картофи към каймата: само опитни домакини знаят за това

Каймата е необходим продукт, от който можете да приготвите огромен брой ястия. Ако желаете, можете да я направите сами, като завъртите любимото си месо в месомелачка, или можете да я купите готова.

Много домакини използват свои собствени тайни при приготвянето на определени ястия. Малко хора обаче знаят, че свойствата на каймата могат да бъдат значително подобрени с помощта на картофи.

Първо, всякакви ястия от кайма могат да станат много по-вкусни. За да направите това, картофите трябва да бъдат настъргани и нарязани доста ситно /не да се усещат в каймата/ и след това добавени към каймата.

На второ място, котлетите или кюфтетата ще запазят формата си, също благодарение на настърганите картофи. В този случай картофите трябва да бъдат предварително сварени.

Трето, настъргани варени картофи могат да стабилизират течната консистенция на каймата.

Според стандартната схема за 1 кг месо трябва да добавите 2 средни картофа. Индивидуалните предпочитания на човек обаче ви позволяват да промените пропорциите.

Ако не сте сигурни дали ще ви хареса ястието с добавяне на картофи, трябва да приложите малко количество за първи път. И в бъдеще изпробвайте различни опции. В същото време ще забележите как ястията от кайма придобиват нови нотки на аромат и вкус.
 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft