Защо да слагате карамфил в лука? Какво не знаехте за тази подправка

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Защо да слагате карамфил в лука? Какво не знаехте за тази подправка
7635
Снимков материал: pixabay.com
Защо да слагате карамфил в лука? Какво не знаехте за тази подправка

Карамфилът е трудно да се класифицира като подправка, търсена от нашите домакини; най-често се добавя към маринати, а също и като ароматен компонент за греяно вино. Но това не са всички възможности за използване на това цвете.

Свойствата на карамфила са напълно разкрити във френската кухня.

Французите като цяло обичат да добавят интересна миризма и допълнителни нотки на вкус към ястията си, не напразно в тази страна, когато готвят бульони, китки билки, свързани с кулинарна нишка, се добавят към водата, след като са отдали миризмата си; .

Гроздът просто се изхвърля. Ако времето за пресни подправки е минало, добавете лук лук към бульона за вкус. Ако преведем буквално името на изобретението, се оказва, че се препоръчва да добавите „лук с нокти“ към бульона.

В действителност ароматните подправки, а именно карамфилът, действат като гвоздеи. Достатъчно е да забодете 5-6 цвята карамфил в обелена луковица. Можете да поставите такъв лук не само в тенджера с бульон, но и в тиган по време на пържене и задушаване или на деко при печене на месо. Карамфилът ще освободи своите етерични масла и след като всичко е готово, лукът може просто да се изхвърли, предотвратявайки попадането на твърди частици в храната.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft