Солта е една от най-използваните подправки в кухнята, да не говорим, че в определени количества е жизнено необходима на тялото ни. Със сол храната ни просто е по-вкусна, а много от нас задължително солят месото , преди да го сготвят - така то става по-сочно при готвенето.
Знаехте ли обаче, че задължително трябва да посолите пилешкото месо, преди да го замразите? Днес ще коментираме именно този въпрос и се надяваме да сме ви не малко полезни с информацията, която ще споделим с вас.
Задължително осолете месото, преди да го поставите във фризера
Осолете пилето, преди да го поставите във фризера И сами знаете, че ако похапвате пилешки гърди, които са безсолни и сухи, то няма да ви е вкусно. Именно затова осоляването е стъпка, която не бива да пропускаме.
Когато предварително осолявате, вие ще си спестите време по време на готвенето. Да, не става въпрос за кой знае какво време, но все пак е улеснение за съвременната домакиня.
Как солта прави месото много по-сочно?
Когато осолите месото, преди да го поставите в хладилник, вие допринасяте за задържане на влагата в него, което всъщност го прави много по-сочно. Вместо пържолата ви да е суха и безвкусна след приготвяне, тя ще е толкова сочна, че дори не е за вярване. Освен това, осолявайки месото предварително, то ще отдели много по-малко вода в плика, в който го съхранявате. Това, на свой ред, предпазва фризера от лед.