Защо зелевите сармички не стават както трябва: Основни грешки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Защо зелевите сармички не стават както трябва: Основни грешки
Защо зелевите сармички не стават както трябва: Основни грешки
28731
Защо зелевите сармички не стават както трябва: Основни грешки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвянето на зелеви сърми не е най-лесният процес, но вкусният резултат определено си заслужава всички усилия. За съжаление, това ястие не винаги се оказва успешно. Това се дължи на редица често срещани грешки , една от които дори и най-опитната домакиня е допускала поне веднъж. Така че защо не стават сарми и как да го поправим ?

Ако искате да направите това ястие със зеле невероятно вкусно и апетитно, трябва да обърнете внимание на 5 основни правила . Като се придържате към тях, вие ще сервирате ароматни и спретнати любимци , при вида на които веднага ще започне да се натрупва слюнка.

Пет причини да не се получават сарми

Приготвяне на зеле

Както знаете, каймата и ориза не могат да се увиват в сурови листа. Струва си да приготвите зелеви рула от добре сварено зеле . За да направите това, първо отстранете горните листа и направете разрези около стъблото. Сварете главата зеле във вряща вода за няколко минути. След това извадете зелето и махнете 2-3 листа. След това го поставете отново във вряща вода, варете още 2 минути и продължете да отстранявате листата. Продължете да правите същите стъпки, докато не премахнете всички листа. След това остава само да отрежете дебелата сърцевина, разположена в средата, и можете да продължите към следващия етап.

Избор на кайма

Приготвянето на зелеви сърми от постно месо не е най-добрата идея. Добавяйки пилешка или телешка кайма към плънката за зелеви рула, рискувате да получите прекалено сухо ястие. Най-добре е да използвате свинско месо. В противен случай ще трябва да добавите предварително усукана свинска мас към пилешкото и телешкото месо . Само тогава сармичките ще излязат сочни.

Готвене на ориз

Не трябва да накисвате ориз, още по-малко да приемате сурова зърнена култура за пълнене. В крайна сметка тогава ястието ще се окаже сухо. Зърното ще изтегли влагата от месото, а боровинките няма да се считат за сполучливи. Към каймата трябва да се добави вече охладен ориз, доведен до полуготовност . Първо го сварете и след това го смесете с месото.

Добавяне на зеленчуци

Не всички домакини използват моркови и лук, когато приготвят зелеви рула. Но трябва да се отбележи, че с такава добавка пълнежът се оказва по-сочен и по-приятен на вкус. Лукът се нарязва на ситно, а морковите се настъргват. Запържват се леко в загрят тиган с масло , след което се добавят към ориза с каймата. Ако не сте фен на печенето, използвайте пресни билки. Накълцайте магданоза и го добавете към плънката.

Приготвяне на сос

Обичайно е да се задушават зелеви сармички в доматен сос. Това е най-често срещаният вариант и се счита за класически. Но някои домакини подготвят сос от заквасена сметана , чието добавяне превръща зелевите рула в истински шедьовър. Рецептата му е невероятно проста. Разредете заквасената сметана с вода или месен бульон. Прекарайте чесъна през преса. Добавете го и смления черен пипер към сместа със заквасената сметана. Всичко се разбърква добре. Пълнените зелеви рула, приготвени в такъв сос от заквасена сметана, излизат страхотно нежни и сочни.

Като се придържате към всички тези правила, ще получите фантастично вкусно ястие, което ще бъде пометено от масата за нула време. Просто трябва да запомните правилната подготовка и избора на основните съставки. Вземете предвид тези нюанси - и вашите вкусни зелеви рула няма да имат равни. Ние даваме гаранция!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft