15 Май 2014
5337
Снимков материал: pixabay.com
Както знаете, всички видове зеленчуци са здравословни и безопасни по време на бременност, обаче, зелените листни зеленчуци, като спанак, маруля и др. са особено важни, поради голямото количество фолиева киселина , която съдържат.
Недостатъчен прием на тази киселина може да доведе до анемия, а с някои генетични фактори и замърсената околна среда, може да доведе до аномалии на плода.
Поради това е важно поне два пъти седмично да се консумират зелени ястия, но и да приемате фолиева киселина под формата на капсула (за това трябва да се консултирате с гинеколога).
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари