Яйцата са вкусен и питателен продукт, който трябва да присъства в менюто на всеки човек.
Трайността на яйцата е кратка, но опитни домакини са измислили трик как да я увеличат.
Предлагаме ви да научите как правилно да замразявате яйца за по-късна употреба.
Как да замразите сурови яйца?
Не замразявайте сурови яйца, като просто ги поставите във фризера. Това се дължи на факта, че при замразяване жълтъкът и белтъкът се разширяват, черупката започва да се напуква и яйцето може да се спука.
Има обаче метод, който ви позволява да замразите сурови яйца. Трябва да ги разбиете до гладкост, след което да ги изсипете във форми за лед или мъфини и да ги поставите във фризера. В тази форма яйцата се съхраняват около година.
Как да замразите варени яйца?
Охладените сварени яйца трябва да се поставят в херметически затворена опаковка или контейнер и след това да се поставят във фризера. Тези яйца могат да се съхраняват във фризер до 6 месеца при температура -15 градуса.
Как да размразите яйца за по-късна употреба?
Препоръчва се яйцата да се размразяват само в хладилника, като се оставят там за една нощ. Варените яйца могат да се размразят във фурната на най-ниската температура. Докато индивидуално замразените белтъци могат да се размразят на стайна температура, като се оставят на плота за половин час, след което могат да се разбият.