Защо не трябва да гасим содата в оцет и още 6 грешки, които всички правим в кухнята, без да подозираме:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Защо не трябва да гасим содата в оцет и още 6 грешки, които всички правим в кухнята, без да подозираме:
86060
Снимков материал: pixabay.com
Защо не трябва да гасим содата в оцет и още 6 грешки, които всички правим в кухнята, без да подозираме:

В готвенето има правила, които всички смятаме за даденост - като например да угасим задължително содата в оцет , преди да я добавим към печивата. Оказва се, обаче, че човек се учи цял живот и много от техниките, които смятаме за даденост, всъщност са грешни.

Ето 7-те най-разпространени кулинарни грешки , които всички допускаме в кухнята:

7-те най-чести кулинарни грешки

1. Поставяме доматите заедно с другите зеленчуци

Факт е, че доматите съдържат киселина, която "забавя" приготвянето на останалите зеленчуци. Затова първо задушете лука, морковите, чушката, а доматите добавете в края на задушаването.

2. Плакнем макароните

плакнене на макарони

Нишестето остава на повърхността на сварените макарони, което допринася за усвояването на доматения сос, а това е важна подробност при приготвянето на паста. И не забравяйте: висококачествени макаронени изделия, направени от твърда пшеница, не залепват и не се разваряват, затова обръщайте внимание на състава, преди да купите в магазина.

3. Солим бульона в началото на готвене

Представете си, че посолите бульона в началото на варенето. След това той се готви дълго и постепенно се изпарява: течността става по-малко, а количеството сол не намалява, следователно супата ще се получи пресолена.

4. Правим картофено пюре с блендер (пасатор)

Бъркалката на блендера ще превърне варените картофи в същински ластик! Много по-разумно е да използвате специална преса, вилица или уреда с дупки за пюре.

5. Слагаме много плънка на пицата

пица с много плънка

Голямото количество плънка пречи на изпичането на тестото. А и огромната плънка прави яденето на пица неудобно: продуктите от време на време изпадат.

6. Режем лука предварително

Ситно нарязаният лук започва да придобива горчив вкус след 7-10 минути, затова трябва да го нарежете точно преди да го сложите в чинията.

7. Гасите содата с оцет

При гасене на сода с оцет, по-голямата част от въглеродния диоксид, необходим за надигането на тестото, изчезва. Съветваме ви да опитате друг начин да използвате сода при печенето: изсипете в две чаши по 3-4 супени лъжици вода, в едната разредете содата, а лимоновия сок или лимонената киселина - във втората. След това добавете съдържанието на чашите към тестото.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft