Защо не трябва да ядете стар мед и как да разберете дали се е развалил:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Защо не трябва да ядете стар мед и как да разберете дали се е развалил:
1913
Снимков материал: pixabay.com
Защо не трябва да ядете стар мед и как да разберете дали се е развалил:

Медът е продукт с практически неограничен срок на годност , но с течение на времето може да промени цвета и текстурата си. Склонността към втвърдяване и кристализиране зависи от вида на меда.

Например слънчогледовият мед се сгъстява само месец след опаковането.

Тъй като медът потъмнява, неговите полезни свойства намаляват. Колко време може да се съхранява медът в буркан зависи от вида му, обема на опаковката и условията на съхранение.

мед текстура

Снимка: Pinterest

Ако медът се покрие с оцветен различно слой, има неприятен аромат или кисел вкус, това означава, че е започнал да ферментира и не е подходящ за директна консумация.

Този мед може да се използва и при готвене, например за печене. Ако медът се е сгъстил, той може да бъде отново втечнен, като бурканът се сложи на водна баня или в съд гореща вода, след което отново става годен за консумация.

 

Заглавна снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft