1 Юли 2024
1913
Снимков материал: pixabay.com
Медът е продукт с практически неограничен срок на годност , но с течение на времето може да промени цвета и текстурата си. Склонността към втвърдяване и кристализиране зависи от вида на меда.
Например слънчогледовият мед се сгъстява само месец след опаковането.
Тъй като медът потъмнява, неговите полезни свойства намаляват. Колко време може да се съхранява медът в буркан зависи от вида му, обема на опаковката и условията на съхранение.
Снимка: Pinterest
Ако медът се покрие с оцветен различно слой, има неприятен аромат или кисел вкус, това означава, че е започнал да ферментира и не е подходящ за директна консумация.
Този мед може да се използва и при готвене, например за печене. Ако медът се е сгъстил, той може да бъде отново втечнен, като бурканът се сложи на водна баня или в съд гореща вода, след което отново става годен за консумация.
Заглавна снимка: Pinterest
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари