Ново изследване установи, че намаляването на консумацията на шоколад не води до отслабване, а точно обратното. 86% от хората, които се опитвал да свалят килограми и продължавали да се наслаждават на любимото си лакомство, отслабнали успешно.
91% от анкетираните 2100 мъже и жени, които свалили най-много килограми, продължавали да приемат същото количество шоколад, колкото консумирали и преди. "Проучванията установиха, че диетите , които забраняват определени храни, е много вероятно да се провалят, тъй като те се компенсират от приемането на много други храни. Ключът е във възприемането на по-спокоен подход и консумирането на малки количества от храната, която харесвате", казва диетологът Джанет Ейлот. Едно проучване дори показа, че 65% от хората, които се отказали от всички лакомства, всъщност качили килограми. Друго изследване пък установи, че той помага за по-дълъг живот. Учени от Харвардския университет изследвали 8000 мъже в продължение на 65 години и установили, че тези, които хапвали малки количества шоколад до три пъти в месеца, живеели с близо една година повече от тези, които изобщо не ядяли шоколад. Причината навярно е в това, че какаото съдържа антиоксиданти, наречени полифеноли, които предотвратяват окисляването на вредния холестерол и предпазват и от рак. Те се съдържат също и във виното.
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари