Защо ферментиралата храна е добра за намаляване на теглото, подобряване на настроението и освежаване на кожата?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Защо ферментиралата храна е добра за намаляване на теглото, подобряване на настроението и освежаване на кожата?
3502
Снимков материал: pixabay.com
Защо ферментиралата храна е добра за намаляване на теглото, подобряване на настроението и освежаване на кожата?

Ново невероятно изследване разкрило значението на микробиомот, бактерия която в големи количества живее в нашите тела. Микробиомотът живее в червата, от където води голяма част от основните функции на организма и затова е важна за нашето общо здраве. Баланса на микробиомот регулира имунната система, обмяната на веществата, поддържа храносмилателната система, подкрепя функциите на мозъка, подобрява настроението, създава ключови витамини и хранителни вещества, а това ни помага и за поддържането на здравословно тегло.

Именно затова, ако искате да намалите телесното си тегло е много важно да направите баланс на микробиомот в червата, а един от най-ефективните начини да направите това е да ядете ферментирала храна. Този вид храна е богата на тези бактерии, които освежават микробиомота и спомагат за поддържането на правилните пропорции на тази бактерия в нашето тяло. Най-голямо количество живи бактерии, които помагат на микробиомота може да се намери в следните храни:

Киселото зеле е един вид ферментирало зеле, което изобилства с различни видове бактерии, които помагат на микробиомота. То с комбинация от домати става съвършения източник на живата бактерия. Освен бактериите то съдържат и голямо количество витамин А, който помага за поддържане на здравето на червата.

Кимчи е корейската версия на ферментирало зеле, моркови, лук и чесън. Едно проучване от 2011 г. показва, че този продукт има голямо влияние при намаляване на теглото, повишаване на кръвното налягане и кръвната захар, а защото изобилства от витамини има голямо влияние върху здравето, както и в поддържането на лъскавината и гладкостта на кожата. 

Кимчито също се оказало, че понижава холестерола и се бори срещу рака на дебелото черво.

Интересно е и това, че тези продукти също влияят при намаляването на стреса и депресията.

Ферментиралият зеленчук изобилства с добри бактерии, но също така съдържа страхотно количество фибри, които са добри за храносмилателната система.

Кефир е ферментирало мляко, което много прилича на нормалното кисело мляко. То също така съдържа редица бактерии, които помагат на микробиомота, но ползите не спират до тук. То позволява балансиране на имунната система и много често се използва за борба с туберкулозата и рака. За най-добър ефект от кисело мляко избирайте тези продукти, които нямат добавена захар и плодови аромати, защото те унищожават живата бактерия, от която тялото се нуждае, но и влияят отрицателно върху телесното тегло.

Киселото мляко е един от общоприети продукти от ферментирали млека, които имат големи ползи за здравето ни. Ако консумирате чисто, без никакви аромати и прясно то ще ви помогне при загуба на теглото, поддържа чувствителността на инсулина, както и в борбата срещу различни видове възпаления.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft