За да не напукаме яйцата за Великден-Стъпка по стъпка-Подготовката започва още преди да ги сложим в хладилника

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
За да не напукаме яйцата за Великден-Стъпка по стъпка-Подготовката започва още преди да ги сложим в хладилника
9819
Снимков материал: pixabay.com
За да не напукаме яйцата за Великден-Стъпка по стъпка-Подготовката започва още преди да ги сложим в хладилника

Първо измийте добре и хубаво прегледайте яйцата, още преди да ги приберете в хладилника. За измиването можете да ползвате сапун, но по-добре ще е, особено ако са домашни, да ги оставите за няколко минути в съд с вода с разтворен препарат за почистване на съдове.

Така ще сведете до минимум риска от заразяване със салмонела. 

Яйцата трябва да се съхраняват при температура около 4 градуса по Целзий.

Така те могат да престоят до две седмици. Но ако целостта на черупката е нарушена, трябва да се консумират в рамките на деня. Препоръчително е да не се оставят на вратата на хладилника, тъй като промените в температурата водят до по-бързото им разваляне.

За да избегнете напукването на черупките при варене, не използвайте пресни яйца. Те са по-крехки. Освен това яйцата трябва да са със стайна температура преди да ги сложите в тенджерата.


Най-добрият метод
 

Според опита на нашите консултанти най-сигурният и лесен начин да сварите яйцата си с минимална фира е следният:
 

1. Почистете идеално яйцата и, разбира се, ги оставете да бъдат със стайна температура.
 

2. Сложете ги в неголяма тенджера, покрийте ги с вода и оставете водата да заври. За 12 яйца са ви необходими 1 1/2 л вода.
 

3. След като водата заври, махнете тенджерата веднага от котлона и я оставете похлупена за 17 минути.
 

4. След 17-ата минута извадете внимателно яйцата и ги прехвърлете в купа с ледена вода. Най-добре да има и допълнително лед в купата, защото водата бързо ще се стопли от сварените яйца.
 

5. След като яйцата се охладят напълно, са готови за боядисване.
 

С този метод получавате идеално сварени яйца с минимални щети. Опитайте!
малък съвет:

 

Ако яйцата ви са с печати върху черупката, вземете мека гъба, сода за хляб и топла вода и ги изтрийте.
 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft