Вече едва ли не всеки втори българин се занимава с домашно зеленчукопроизводство - и това не е чудно. Домашно отгледаните зеленчуци са в пъти по-вкусни от вносните, а и знаем точно какво им слагаме, за да не се тровим с токсични добавки.
Ето как да приготвите на доматките любимите им здравословни напитки:
- в 10 литра вода се добавят 3-4 капки йод. С този разтвор се поливат доматите в корена веднъж седмично- по 1,5-2 литра за всяко растение;
- напълнете варел с вместимост 200 л с листа от коприва и глухарче на около 1/3 от обема.
Добавете към сместа кофа с тор, покрийте с вода. За да ускорите ферментацията, покрийте с прозрачно фолио варела. След около 10 дни домашната ви био-тор ще бъде готова. Полученото средство за подхранване при поливане разреждайте с вода в съотношение 1:10 и поливайте доматите с 3-4 л от разтвора на 1 квадратен метър.
Първото поливане на разсад, засаден на открито, се извършва след 7-10 дни. Не забравяйте да мулчирате и разрохквате почвата.
Желаем ви вкусна и богата реколта!
© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/20/chtoby-pomidorchiki-byli-krupnymi-i-ne-treskalis/