Ако сте опитвали брауни , със сигурност сте останали впечатлени от сочния му шоколадов вкус. Днес ще ви научим как да направите перфектното брауни - структурата на този сладкиш е просто невероятна! Влажен, мек, деликатен и толкова шоколадов! Една секретна съставка - и получавате шедьовър! Цялата тайна е в добавянето на настъргана тиквичка към сместа - това добавя особена нежност и приятна структура на готовия сладкиш.
Форма 23 * 23 cm.
Всички съставки трябва да са на стайна температура!
За тестото:
150 гр.шоколад
130 гр.захар (на вкус)
2 средни яйца
50 гр.масло
40 гр.растително масло (50 мл)
+/- 130 гр.пшенично брашно
30 гр.какао на прах
200 гр.тиквички
5 гр.сода за хляб (1 ч.л.загладена)
0,5 ч.л.ванилова захар
За заливката:
60 мл прясно мляко / сметана
60 гр.захар
20 гр.какао на прах
30-40 гр.масло
Приготвяне:
На водна баня разтопете шоколада с маслото. Разбийте яйцата със захарта, добавете содата и разбийте добре. Смесете сухите съставки (какао, брашно и ванилия), след което ги добавете с бъркане към яйцата. Разбъркайте, така че да няма бучки. Накрая добавете към сместа настърганата тиквичка и разбъркайте хубаво. Изсипете сместа в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене, и загладете добре. Изпечете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.
Междувременно пригответе глазурата, като смесите в тенджерка всички съставки и ги разтопите до течно състояние. Залейте охладеното брауни с течната глазура.