За идеалните палачинки ти трябват само 3 чаши - не се късат, не залепват в тигана и са тънки като вестник:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За идеалните палачинки ти трябват само 3 чаши - не се късат, не залепват в тигана и са тънки като вестник:
За идеалните палачинки ти трябват само 3 чаши - не се късат, не залепват в тигана и са тънки като...
311703
За идеалните палачинки ти трябват само 3 чаши - не се късат, не залепват в тигана и са тънки като вестник:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли има жена, която да не е правила палачинки през живота си, но сполучливите рецепти за палачинки са наистина малко. Или ще залепват за тигана, или тестото ще е прекалено рядко/гъсто или пък ще станат дебели и жилави.

Е, днес имаме за вас перфектната рецепта за палачинки - Палачинки 3 чаши . Защо точно 3? Много просто - съставките се измерват в едни и същи чаши в равни количества. Палачинките се получават вкусни и еластични, така че няма да е трудно да увиете пълнежа в тях. Освен това са с точната консистенция на тестото и няма да залепнат за дъното! Ето и рецептата:

Идеалните палачинки 3 чаши

Продукти:

2 яйца

1 чаша с обем 200-250 мл вряща вода

Същата чаша прясно мляко

Същата чаша брашно

2 щипки сол

1/4 ч.ч. или 50-60 мл слънчогледово олио

Захар на вкус

Приготвяне:

Обемът на чашите може да бъде всякакъв - 200, 250, 300 милилитра. Основното е този обем да е еднакъв за всички продукти. Затова препоръчваме да използвате една и съща чаша за всички съставки. 

Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете захар на вкус (1-2 супени лъжици), добавете две щипки сол, изсипете мазнината и разбийте сместа с миксер. 15 секунди ще са достатъчни. Ако нямате миксер, тогава използвайте тел за разбиване, но ще трябва да работите малко по-дълго.

Без да спирате, излейте в сместа врящата вода, а след 5 секунди и млякото.

Добавете брашното веднага и продължете да биете до хомогенна консистенция на тестото - буквално 15-20 секунди. Ако приготвите всички продукти и ги поставите един до друг, тогава можете да приготвите тестото за броени минути.

Загрейте добре тигана на огъня и изпържите вътре палачинките от двете страни до зачервяване.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft