Днес подготвяме месна закуска, която ще замести вашата наденица. Ще ви трябват само 10-15 минути, резултатът ще бъде невероятно вкусна месна закуска, която ще украси вашата празнична трапеза!
Състав:
- Пилешки бутчета - 1 кг
- Сол - 1 ч.л.
- Черен пипер - на вкус
- Червен пипер - 1 ч.л.
- Мащерка - 1/2 ч.л.
- Сух чесън - 1/2 ч.л.
Начин на готвене:
Пилешките бедра са най-подходящи за това ястие, но можете да използвате и бутчета с гърди.
Посолете месото, пипер на вкус, добавете 1 ч.ч. сладък червен пипер, 1/2 ч.л. мащерка и 1/2 ч.л. сух чесън. Разбъркайте добре, като разпределите подправки върху месото.
Разстелете фолиото, разпределете готовото месо отгоре по единия край. Завийте на руло. Не съжалявайте за фолиото, трябва добре да опаковате месото, за да не изтече сокът.
Печете във фурната при температура 180 ° C на средна, без конвекция, 80 минути. Извадете от фурната, поставете пресата отгоре, имам дъска за рязане и 1 кг зърнени храни. Изпратете в хладилника за 6-8 часа, за предпочитане през нощта.
Както можете да видите, активното време за готвене е минимално, а резултатът е много вкусно, естествено нарязване на месо, което няма да остави никого безразличен!