За най-крехкото и сочно свинско печено ви трябват не повече от 30 минути във фурната - ето как:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За най-крехкото и сочно свинско печено ви трябват не повече от 30 минути във фурната - ето как:
За най-крехкото и сочно свинско печено ви трябват не повече от 30 минути във фурната - ето как:
101807
За най-крехкото и сочно свинско печено ви трябват не повече от 30 минути във фурната - ето как:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Убийствено вкусно, крехко и сочно - това е идеалното свинско печено . Много от нас си мислят, че за целта е необходимо да го печем с часове, но всъщност е важно да уловим онзи момент, когато месото е вече готово, но без да е сухо.

Днес ще ви разкажем точно как да го приготвите, за да си оближат всички пръстите.

Свинското филе  е най-нежната част на прасето и именно нея ще използваме. Тайната на приготвянето на най-крехото свинско е в температурата и редовното поливане на  свинското месо с пикантния сос, така че месото да не изсъхва. Ето и рецептата:

свинско с мед

Най-крехкото и сочно свинско печено

Продукти:

800 гр.свинско филе

3 скилидки чесън

3 с.л.мед

2 с.л.дижонска горчица

3 с.л.зехтин

2 стръка мащерка

1 лимон

1 л вода

45 гр.захар

45 гр.сол

Приготвяне:

  1. Първо приготвяме маринатата (използвайте вакуумиращ се плик или купа). Разтворете солта и захарта в един литър вода.
  2. Изплакнете филето и отстранете вените и излишната мазнина от него. Потопете го в маринатата и оставете месото плътно затворено в хладилника за 45 минути.
  3. Отцедете маринатата, изтрийте свинското с хартиена кърпа и го прехвърлете в тавичка (за предпочитане с високи страни).
  4. Пригответе соса. Настържете ситно чесъна и изстискайте лимоновия сок.
  5. Смесете чесъна, лимоновия сок, меда, мащерката, зехтина и горчицата. Изсипете соса над свинското месо и го изпечете във фурната за 30 минути на 190 градуса. На всеки 6 минути отваряйте фурната и поливайте месото със сос, за да не изсъхне.

Ако комбинацията от свинско и сладък мед ви се струва странна, припомнете си вкусните лепкави ребърца или пилешки крилца на скара. А за още по-добър вкус можете да добавите и няколко щипки лют пипер. Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft