За него ползвам само домашни яйца: Копринен кекс с жълтъци - разкошен цвят и разтапящ вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За него ползвам само домашни яйца: Копринен кекс с жълтъци - разкошен цвят и разтапящ вкус!
За него ползвам само домашни яйца: Копринен кекс с жълтъци - разкошен цвят и разтапящ вкус!
9032
Източник: skafeto.com
За него ползвам само домашни яйца: Копринен кекс с жълтъци - разкошен цвят и разтапящ вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма как да не сте опитвали този кекс с жълтъци в детството - тогава, когато яйцата бяха истински, домашни, и не се скъпяхме да ги използваме в рецептите. Цветът на този кекс е като слънцето - наситено жълт, обагрен от шоколадови шарки.

Хем красиво, хем много вкусно! А с останалите белтъци в рецептата може да си направите обикновени целувки или пък да ги използвате за панировка на пилешко или сиренца - става мнооого вкусно! Ето и рецептата за този уникален жълтъчен кекс :

Кекс с жълтъци

Продукти:

6 жълтъка

1 цяло яйце

1 1/2 ч.ч.брашно

1/2 ч.ч.прясно мляко

2/3 ч.ч.пудра захар

1 ч.л.бакпулвер

1 ванилия

100 гр.тъмен шоколад

2 с.л.какао

120 гр.масло

жълтъчен кекс

Приготвяне:

Разбийте мекото масло и пудрата захар. Пригответе си достатъчно голяма купа, използвайте за разбиването миксер или тел за разбиване. Важно е маслото да е оставено на стайна температура и да е меко. Добавете по отделно първо яйцето, а след това и шестте жълтъка. Не спирайте да разбивате.

Добавете в купата млякото, а след това и ванилията. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и малко по малко, при непрекъснато бъркане, ги добавете към течната смес.

Нарежете шоколада на ситни парченца, най-добре е да ползвате шоколад за готвене, тъй като той остава много по-стегнат при печене.

Добавете към останалата смес и разбъркайте. Намажете форма за печене с мазнина и изсипете сместа за кекса. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, като пробвате дали кексът е изпечен като използвате трика с клечка за зъби. След като поизстине, поръсете кекса с какао, а може да го залеете и с разтопен шоколад.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft