За няма и 5 лева вечеряме на корем цялата фамилия - 4 картофа, 4 яйца и става муцка за нула време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За няма и 5 лева вечеряме на корем цялата фамилия - 4 картофа, 4 яйца и става муцка за нула време:
За няма и 5 лева вечеряме на корем цялата фамилия - 4 картофа, 4 яйца и става муцка за нула време:
72100
Източник: trafficnews.bg
За няма и 5 лева вечеряме на корем цялата фамилия - 4 картофа, 4 яйца и става муцка за нула време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви представим една изключително простичка и евтина рецепта , с която може да поминете и на обяд, и на вечеря, че и на закуска! Става дума за един от най-обичаните испански специалитети, който традиционно се приготвя във всеки дом от десетилетия - прочутата испанска тортиля , за която са ви нужни само 3 много евтини съставки и 15-тина минутки време.

Приготвя се много лесно и бързо, така че е чудесно решение за обяд, ако имате внезапни гости. Вероятно вече имате съставките в хладилника, но винаги можете да обогатите ястието с желани съставки като гъби, чушки, домати, спанак или може би пилешко месо, колбаси или бекон.

Можете също така да направите картофената тортиля  за закуска, а добрата новина е, че домакините, които пестят семейния бюджет ще похарчат само около 5 лева за тази рецепта.

Ето как се прави испанската картофена тортиля :

Картофена тортиля

Продукти:

1 глава лук

4 яйца

4 средно големи картофа

масло, сол, черен пипер и подправки по желание

картофена тортиля

Приготвяне:

Обелете картофите, настържете ги и изцедете сока. Нарежете лука на тънки кръгчета. Загрейте олио в тиган на котлона, след това добавете съставките и оставете на бавен огън, докато картофите покафенеят.

Разбийте яйцата и ги добавете към запържените картофи и лук (които преди това сте отцедили от излишното олио).

Загрейте отново масло в тигана и изсипете вътре цялата смес. След няколко минути покрийте тигана с чиния и обърнете, така че тортилята да остане върху чинията, след което я върнете в тигана, така че другата страна да се изпече.

Тортилята е готова, когато се изпече от двете страни. Прехвърлете я обратно в чинията по гореспоменатия начин, за да не загуби формата си.

Нарежете вкусотията на триъгълници и сервирайте със сирене, кисело мляко или сезонна салата.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft