За първи път ги пробвахме в Турция, а като разбрах колко лесно се правят, само 15 минутки и сладостта не те напуска дълго време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За първи път ги пробвахме в Турция, а като разбрах колко лесно се правят, само 15 минутки и сладостта не те напуска дълго време
За първи път ги пробвахме в Турция, а като разбрах колко лесно се правят, само 15 минутки и...
69002
За първи път ги пробвахме в Турция, а като разбрах колко лесно се правят, само 15 минутки и сладостта не те напуска дълго време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Случи се така, че искаме да изненадаме семейството си с нещо наистина вкусно и сладко и се чудим какъв сладкиш да им спретнем. Ето защо е необходимо да се обмисли подготовката на десертите предварително и внимателно.

По време на последната ни ваканция в Турция пробвахме тези толумбички в захарен сироп . Съпругът ми и децата толкова се влюбиха в този десерт, че трябваше спешно, след пристигането си у дома, да търсят рецепта и да им направя същите. Оказа се, че стават точно като оригинала! Съветвам ви определено да опитате.

 

Съставките

Пшенично брашно 250 g

Яйце 4 бр

масло 80 g

вода 450 мл

захар 200 g

Сок от лимон 20 мл

Слънчогледово масло 300 мл

 

подготовка

Доведете 250 мл вода с масло до кипене в малка тенджера на среден огън. След това прибавете към тях пресятото брашно и, като непрекъснато бъркате с дървена шпатула, пригответе равномерно тесто


Махнете масата от котлона и въведете яйцата едно по едно, като всяко отделно се разбърква с шпатула, докато се разтвори в тестото. Сложете сместа в сладкарска торбичка (шприц)


В дълбок тиган или друг удобен съд загрейте слънчогледовото масло и изстискайте толумбите от тестото в него. Те не трябва да се допират една до друга. Пържете до златисто кафяво от всички страни. Поставете готовите толумбички върху хартиена кърпа, за да премахнете излишната мазнина.


Смесете лимоновия сок и захарта с 200 мл вода и кипете на среден огън. Варете около 15 минути. 


Сложете толумбичките в сироп и оставете за 10 минути да се накиснат.

Сервирайте десерта с чай или кафе. Tолумбичката може да се залее с тъмен шоколад или да се поръси с нарязани ядки - така вкусът ще бъде още по-наситен. Гответе с удоволствие и не се страхувайте да експериментирате в кухнята с нас!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft