За 5 минути, без фурна, желатин и брашно! ПЕРФЕКТНАТА торта - всеки пита за рецепта, а е толкова лесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
За 5 минути, без фурна, желатин и брашно! ПЕРФЕКТНАТА торта - всеки пита за рецепта, а е толкова лесно:
61530
Снимков материал: pixabay.com
За 5 минути, без фурна, желатин и брашно! ПЕРФЕКТНАТА торта - всеки пита за рецепта, а е толкова лесно:

Казват, че в света няма съвършенство: може ли нещо да бъде едновременно бързо и просто, и в същото време вкусно и красиво? Отговорът е ДА - оказва се, че все пак има съвършенство и то е събрано в тази Перфектна торта !

Тя изглежда невероятно, има страхотен вкус и ще ви отнеме около 5-10 минути, за да я приготвите! Никой не вярва, че всичко е толкова просто. Ето и рецептатат за тази невероятна Шоколадова торта без печене :

Перфектната торта

Продукти:

бисквити - 200 г

ядки по избор - 100 г

масло - 80 г

щипка сол

Нутела или друг вид течен шоколад - 200 гр.

извара / крема сирене - 400 г

пудра захар - 50 г

сметана 33% - 200 мл

ядки и шоколад за украса

Приготвяне:

На първо място, трябва да приготвите основата за тортата. За нея вземете бисквити, в нашия случай шоколадови, и ги натрошете на дребни трохи. Същото направете и с избраните ядки, в нашия случай това са орехи, но могат да се заменят с всякакви други. Накрая разтопете маслото и комбинирайте всички съставки заедно, също добавете щипка сол. Разбъркайте всичко добре: трябва да получите доста хомогенна маса, която се поддава добре на оформяне и запазва формата си.

Разстелете полученото "тесто" във форма и го загладете добре. Много е удобно да направите това с обикновена чаша. Диаметърът на формата в нашия случай е 18 см.

бисквитена основа

Тортата е двупластова, като за първия блат са ви необходими Нутела или друг вид течен шоколад и извара/крема сирене – половината от общото приготвеното количество. С миксер ги разбъркайте до гладкост.

шоколадов крем

За втория блат разбийте сметаната и след това я смесете с останалата извара. При разбиване е по-добре да използвате пудра захар, а не кристална. Освен това, ако не обичате много сладко, тогава захарта изобщо не може да се добавя към този слой.

крем торта с бисквити

Поставете пластовете един след друг във формата: първо по-тежкия шоколад, а отгоре лекия крем с извара и сметана.

По желание украсете тортата с орехови трохи и разтопен шоколад, след което я приберете за малко в хладилника, за да се стабилизира.

бисквитена торта с шоколад

бисквитена торта

 Готово!

парче бисквитена торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft