За 5 минути готов, но с божествен вкус, който не можете да пренебрегнете: Просто се топи в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За 5 минути готов, но с божествен вкус, който не можете да пренебрегнете: Просто се топи в устата
За 5 минути готов, но с божествен вкус, който не можете да пренебрегнете: Просто се топи в устата
11356
За 5 минути готов, но с божествен вкус, който не можете да пренебрегнете: Просто се топи в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

  • Тесто:
  • Яйца - 4 бр.
  • Захар 2 с.л. 
  • Шипка сол
  • Брашно - 180 г
  • Мляко - 400 мл.
  • Масло 30 г

Крем:

  • Кремообразна извара 350 г
  • Пудра захар - 100 г
  • Сметана 33% - 200 мл.

Всякакви горски плодове (аз имам череши в собствен сок или можете да използвате настърган шоколад)

Предлагам рецепта за невероятно прост, но вкусен десерт, който със сигурност ще се хареса на всеки. Простотата на приготвяне е съчетана с изискан вкус, създавайки истинско кулинарно произведение на изкуството.

За тестото трябва да вземете яйца, добавете малко сол и захар към тях, разбъркайте всичко старателно.

Постепенно добавете половината от измереното количество мляко към сместа, като разбърквате внимателно.

След това добавете брашно, като се стараете сместа да стане гладка и без бучки.

След това добавете останалото мляко и добавете разтопеното масло, като постигнете абсолютна хомогенност на тестото.

Готовото тесто се изсипва в застлана с хартия за печене тава с приблизителни размери 43х33 см и се слага в предварително загрята на 190 градуса фурна за 25 минути.

След като печенето е готово, оставете да се охлади за 10 минути, след което внимателно го обърнете от другата страна и оставете да изстине напълно.

За крема използваме студено крема сирене, към което добавяме пудрата захар и сметаната, като разбиваме с миксер до получаване на гъста маса.

Готовият крем се разпределя равномерно върху охладената кора и отгоре се нареждат черешите.

С голямо внимание навийте десерта на руло, след което го разполовете и украсете с пудра захар.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft