ЗА 5 МИНУТИ: Руло Тирамису без яйца, сочно и кремообразно, топящо се в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЗА 5 МИНУТИ: Руло Тирамису без яйца, сочно и кремообразно, топящо се в устата
ЗА 5 МИНУТИ: Руло Тирамису без яйца, сочно и кремообразно, топящо се в устата
9543
ЗА 5 МИНУТИ: Руло Тирамису без яйца, сочно и кремообразно, топящо се в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тирамису е италиански десерт, приготвен от бишкоти, напоени с кафе еспресо, сирене маскарпоне (меко, сладко и кремообразно сирене, вид сладка сметана), яйца, захар, вино марсала или ром и какао.

Тази торта е един от най-популярните десерти, сервира се по целия свят, не само в италианските ресторанти и пицарии. Рецептата е адаптирана за торти, пудинги, сладоледи и други разновидности на десерти, като вместо кафе могат да се използват други съставки като ягодов, малинов или лимонов сок, както и шоколад.

Този път ви представяме рецептата на Катя, с която ще приготвите много вкусно Руло Тирамису , за което ще отделите максимум 5-10 минути. Чак тогава се оставя десертът да се охлади за час в хладилника и се украсява по желание. Ето какво ви трябва:

Тирамису руло

Руло Тирамису без яйца

Продукти: 

  • 20 броя бишкоти (Савоярди или други)
  • 200 мл силно кафе за потапяне
  • 250 гр. маскарпоне или друго прясно крема сирене
  • 1 супена лъжица пудра захар
  • 500 мл сладка сметана за разбиване
  • 1 пакетче ванилова захар (8-10 гр.)
  • 6 супени лъжици нутела или течен шоколад по желание
  • малини или други горски плодове

За украса:

  • 200 мл сладка сметана
  • малини и какао на прах

Приготвяне: 

Разстелете голямо парче стреч-фолио върху работна повърхност. Сварете кафето и го оставете да изстине. Бишкотите се накисват за кратко в кафето и се нареждат върху фолиото една до друга по десет на два реда.

бишкоти в кафе

Маскарпонето се изсипва в дълбока купа, добавя се пудрата захар и се разбива на крем с миксер. След това при непрекъснато разбиване постепенно и на тънка струйка се добавя студената сладка сметана (от хладилника). Добавете ваниловата захар.

бита сметана

крем маскарпоне

Разбийте до получаването на гъст крем. Нанесете крема върху напоените бишкоти, разпределете го равномерно по цялата повърхност и заравнете. В средата се слага омекналата Нутела (с лъжица или готварски шприц) и ред малини.

бишкоти с маскарпоне

бишкоти с маскарпоне и малини

С дланите на ръцете си повдигнете бишкотите от двете страни, за да затворите рулото. Допълнително се оформя внимателно с ръце, след което се увива във фолиото и се оставя да се охлади в хладилник за поне час.

руло Тирамису

След това отстранете фолиото и го украсете с разбита сметана, малини и поръсете с какао на прах. 

Тирамису Руло рецепта

Тирамису Руло парче

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft