За 5 минутки замесвам сместа и пека- соленки за малки и големи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За 5 минутки замесвам сместа и пека- соленки за малки и големи
За 5 минутки замесвам сместа и пека- соленки за малки и големи
360594
За 5 минутки замесвам сместа и пека- соленки за малки и големи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

От доста време вместо хляб сервирам солени причъци, които в пъти са по-диетични и здравословни . Подходящи са и за супа, и за чай, и за салата , и за месо. Универсална закуска! Много по-интересно от банален хляб или дори пита хляб. Домашно хапване за всеки ден!

Ако искате да направите вашите пръчици от извара, можете да добавите малко захар или дори ванилова захар към тестото. Освен това предястието може да се сервира с масло, течен шоколад, конфитюр, кондензирано мляко или сос по избор .

    

Съставки

Извара 250 гр

кашкавал 100 гр

Пшенично брашно 200 гр

Масло 60 гр

яйце 1 бр.

подправки1 ч.л

 

готвене

Смесете извара, яйце и прованс билки. 


Добавете разтопеното (не горещо) масло


Настържете кашкавалът на ситно ренде и добавете към изварата.


Постепенно добавете брашно и замесете гъсто тесто. Увийте го в домакинско фолио или плик и поставете в хладилник за половин час


Разточете охладеното тесто на пласт и след това нарежете на ленти. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 25 минути. 

От това количество тесто получих около 40 солени пръчици  . Ако не харесвате билките от Прованс, можете да ги изключите от списъка на съставките. Все пак ви съветвам да използвате някои подправки за овкусяване. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft