4 яйца
2 пакетчета шоколадов крем (на прах, например от Dr Oetker)
1/2 пакетче бакпулвер
50 г краве масло
100 мл сварено силно кафе
5-6 с. л. пудра захар
300 г сметана
1 ванилия
1 с. л. какао
Яйцата се разбиват, прибавят се 4 с. л. топла вода и отново с разбиват. Шоколадовият крем се смесва с бакпулвера и се изсипва в разбитите яйца. Маслото се разтопява и се добавя в сместа. Изсипва се в набрашнена тавичка с формата на звезда и се пече в предварително загрята до 180 C фурна.
Блатът се охлажда и се разрязва хоризонтално на две.
Свареното кафе се подслажда с 3 с. л. захар и с него се сиропира долният блат.
С останалата захар и ванилията се разбива сметаната. Прибавя се какаото. С 1/3 от крема се маже долният блат. Похлупва се с втория блат и се намазва с останалия крем отгоре и встрани.
Украсява се по желание.
Тортата се държи на хладно до поднасянето.
СЪВЕТ: Ако нямате тавичка с форма на звезда, изрежете си шаблон от картон, наложете го върху готовия блат и с остър нож изрежете звездата.