Зверски вкусните ребърца на фурна - омазвам ги хубавичко с маринатата и после се разпадат от кокала:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зверски вкусните ребърца на фурна - омазвам ги хубавичко с маринатата и после се разпадат от кокала:
Зверски вкусните ребърца на фурна - омазвам ги хубавичко с маринатата и после се разпадат от кокала:
22426
Източник: marica.bg
Зверски вкусните ребърца на фурна - омазвам ги хубавичко с маринатата и после се разпадат от кокала:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ребърцата са сред най-апетитните месни ястия, ако са добре приготвени, разбира се. А днес имаме за вас перфектната рецепта за сладко-кисели ребърца , с която ще оберете овациите и на близки, и на гости.

Цялата тайна е в предварителната подготовка и сместа за мариноване на ребърцата . Ето успешната рецепта:

Мариновани ребърца

Продукти:

свински ребра - 1.5 кг

мед - 2 с.л.

лимонов сок - 1 с.л.

зехтин - 3 с.л.

къри - 1 ч.л.

червен пипер - 1 ч.л. (може и пушен)

черен пипер - 1/2 ч.л.

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете ребрата. Сложете на котлона тенджера с вода и кипнете. Добавете сол. Пуснете ребрата във врящата подсолена вода и варете за около 15 мин. Извадете и подсушете.

За маринатата смесете меда, кърито, черния и червения пипер, лимоновия сок, зехтина и солта.

Намажете ребрата с маринатата и ги подредете в тава, застлана с алуминиево фолио. Оставете месото да престои 30 мин.

Изпечете ребрата във фурна загрята на 200°C за около 20 -25 мин.

Поднесете с гарнитура по желание.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft