1 рукола
250г спанак
4 великденски яйца
200г заквасена сметана
2 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
2- 3 моркова
1/2ч.л. сол
1с.л. мед
1ч.л. балсамов оцет
1с.л. зехтин
250г тиквени ядки
3- 4 стръка пресен магданоз
Руколата и спанакът се измиват листо по листо. Спаначените листа се слагат в салатна купа. Листата рукола се накъсват на малки парченца. Сртъковете лук и чесън се почистват, измиват и режат на ситно. Морковите се остъргват, почистват и режат на колелца с къдраво ножче. Нарязаните зеленчуци се слагат в общата купа. Накрая се добавят нарязаните яйца и тиквените ядки. В отделен съд се слага заквасената сметана. Къме нея се добавят 1/2ч.л. сол, 1с.л. мед, 1ч.л. балсамов оцет и 1с.л. зехтин. Разбива се с пасатор за 2- 3 минути. С получения сос се полива салатата. Пръсва се със ситно нарязан магданоз. Обърква се и се оставя на хладно.