Ако никога не сте опитвали торта от моркови , тогава сте много щастливи, че четете този текст сега. В края на краищата, този десерт не само се приготвя бързо, но и приказно вкусен и невероятно здравословен! Повярвайте ми, зеленчуците са отлична база за десерти . В допълнение, яйцата не се добавят към тази торта от моркови , така че е подходяща и за вегетарианци.
Лека, ефирна, сочна и нежна благодарение на снежнобялата сметана . Морковите са естествено багрило и придават топъл оранжев оттенък, подправки подчертават и обогатяват вкуса. Вкусната торта от моркови ще бъде страхотна закуска с чаша ароматно кафе, чай или какао.
съставки
Пшенично брашно 3 чаши
Крем сирене 2 чаши
моркови 2 кг
Захар от тръстика 2.5 чаши
сол 0,5 ч. Л.
Ленени семена 2 ч.
Екстракт от ванилия 3 ч. Л.
мляко 1 ч. Л.
Джинджифил 1 ч. Л.
карамфил 0,5 ч. Л.
индийско орехче 0,5 ч. Л.
сода 2 ч. Л.
Ябълков оцет 2 ч. Л.
орехи 1.5 чаша
Кокосово масло 10 чл. л.
вода 2.5 чаши
подготовка
Включете фурната, за да загреете на 180 градуса. Поставете орехите в тавата за печене и ги подсушете за 5 минути.
Пресейте пшеничното брашно в дълбок съд, добавете 2 чаши тръстикова захар (можете да използвате обикновена, ако нямате или подсладител), 0,5 ч. л. сол, канела, джинджифил, карамфил, индийско орехче, 2 ч.л. екстракт от ванилия и 2 ч.л. сода.
Обелете и настържете морковите. Орехите се нарязват на фини стърготини. Разделете ги на 2 части, първите добавете към сместа от брашно и разбъркайте.
Пуснете ленените семена в кафемелачка с малко вода, за да ги смилате. Тази смес се използва вместо яйца при печене.
В отделна купа, разбъркайте 10 супени лъжици кокосово масло, 2 чаши студена вода, 2 супени лъжици ябълков оцет, смес от ленени семена, ванилия и 2 чаши настъргани моркови. Разбъркайте, докато стане гладка текстура.
Вземете две идентични тави за печене и ги намажете с масло или растително олио. Формите се пълнят с тесто от моркови и се пекат 35 минути. Проверете готовността им с клечка за зъби
Задържайте тортата във фурната за още 10 минути, след това извадете и оставете да изстине напълно.
Разбийте изварата със захарта и ванилията. Намажете всеки блат със сметана и сложете една върху друга. Поръсете тортата с моркови и с останалите орехи и я поставете в хладилник за 6-8 часа,
Вместо орехи можете да използвате лешници, бадеми или кашу. За крем е най-подходящ домашно кремообразно сирене . Домашният торта от моркови е чудесен заместител на сладкишите от магазина, нали? Препоръчваме на всеки да се наслади на този букет от вкусове и аромати!