Обелете главите целина и ги измийте. Нарежете малките глави целина на две, а големите на четири. Издълбайте сърцевината. Почистете арпаджика. Ако готвите с лук, нарежете го на дребно. Нарежете моркова на парченца. Сложете всички зеленчуци в тенджера. Прибавете олиото, захарта и солта. Залейте с топла вода, така че да покрие продуктите и изстискайте сока от половин лимон. Покрийте тенджерата с плътна хартиена салфетка, затворете капака и варете на средно силен огън, докато зеленчуците омекнат. Нарежете картофите на кубчета и ги добавете към останалите продукти. Продължете да варите, докато омекнат и те, и 3 минути преди да махнете тенджерата от огъня, добавете сока от половин лимон. След отстраняването от огъня не отваряйте тенджерата, а я оставете, докато ястието се охлади естествено до стайна температура. Сервирайте целината с издълбаната част нагоре, като я запълните с останалите зеленчуци. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
Зейтинялъ
17 Юни 2012
9981
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари