1 зелена салата
1 рукола
300 г зелени бобчета бакла, извадени от шушулките, или сварен зрял боб
100 г бекон, нарязан на фини лентички
3 с. л. печени крутони
за крутоните:
3 филии хляб за тостер
30 г масло
1 скилидка чесън
1 щипка риган
за дресинга:
100 г майонеза
1 ч. л. горчица
1 к. л. лимонов сок
2 ч. л. зехтин
сол
пипер
Беконът се нарязва на лентички с дължина 5 см и се запържва в сух тиган с незалепващо покритие, докато стане хрупкав. Изважда се и се слага върху салфетка, за да попие излишната мазнина.
За крутоните маслото се разтопява, прибавят се пресованият чесън и риганът и с помощта на четка филиите се намазват от двете страни. Нарязват се на дребни кубчета, слагат се в тава и се запичат на 200°C до розово, като се разбъркват от време на време.
Салатата и руколата се измиват и се нарязват, разпределят се в чиниите за сервиране. Във всяка порция се слага от бобчетата и крутоните.
Дресингът се приготвя, като всички продукти се разбиват енергично в купа.
Всяка порция се полива с дресинг и отгоре се разпределят беконът и нарязаното сирене.