Зелена салата с хрупкав бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Зелена салата с хрупкав бекон
Зелена салата с хрупкав бекон
admin
Добавена от: admin
10554
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 зелена салата
200 г свински гърди без кост
40 г сушени домати
1 глава червен лук
2–3 листа пресен босилек
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:

мазнината от изпеченото месо
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
1 с. л. балсамов оцет
сол на вкус
 

Гърдите се нарязват на тънки ивици и се овкусяват със сол и черен пипер. Поставят се една до друга в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути така, че да станат хрупкави.

Зелената салата се накъсва в купа.

Лукът се обелва и се нарязва на шайби. Доматите се нарязват на ивици и заедно с лука и наситнения босилек се прибавят към салатата.

Когато свинските гърди са готови, мазнината от хартията се сипва в подходящ съд. Към нея се добавят обеления чесън и останалите продукти за дресинга и се пасира.

Свинските гърди се слагат в салатата, залива се с дресинга и се разбърква.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft