Зеленчукова лазаня

вход през zajenata.bg
Зеленчукова лазаня
admin
Добавена от: admin
79792
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет кори за лазаня /без варене/
400 г микс от зеленчуци:
лук, моркови, грах, тиквички, царевица, зелен фасул, чушка, гъби и пр.;
3-4 с.л.зехтин
1 бутилка /500 г/ доматен сос
200 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
щипка смлян джинджифил, босилек, риган
За соса бешамел:
100 г масло
1 опаковка крем супа от гъби
малко повече от 0,5 л. прясно мляко

Всички зеленчуци се задушават в зехтина и малко вода, добавят се сол, черен пипер и останалите подправки, като накрая се добавя и доматеният сок - трябва да се получи сочна смес. Приготвя се сос бешамел, като маслото се разтопява в тенджерка, добавя се сухата смес от крем супата от гъби, вместо брашно и се разрежда с прясно мляко, като се бърка непрекъснато, за да не се получат бучки. Трябва да се получи не много гъст сос. Кашкавалът се настъргва. Дъното на тавата, в която ще се пече лазанята, се покрива със сос бешамел. Следва редуване на пластове с кори, върху тях зеленчуковата смес, отново кори, бешамел, настърган кашкавал, зеленчукова смес и т.н.,като накрая трябва да се завърши с доматен сос и отново с бешамела. След последния слой се настъргва обилно кашкавал. Лазанята се пече на 200 градуса за около 30 минути, като ако кашкавалът отгоре започне да прегаря, трябва да се покрие с фолио.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft