Зеленчукова мусака с пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Зеленчукова мусака с пиле
Зеленчукова мусака с пиле
admin
Добавена от: admin
30122
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500г пилешко месо
2ч.ч. гъби
2 моркова
1 тиквичка
1 глава стар лук
4- 5 картофа
1 чушка
2 червени домата
1ч.л. сол
3- 4с.л. олио
3ч.ч. вода
няколко листа салвия
1ч.ч. настърган кашкавал /може Пармезан/

Месото се смила или скълцва на ситно. Главата лук се бели, измива и реже на филийки. Гъбите се измиват и оставят цели. Отделят се само шапки от пънчета. Продуктите се запържват за 5- 10 минути. Поръсва се сол и салвия нарязана много на ситно. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула. След готовност се оттегля. Картофите, тиквичката и доматите се измиват и белят. Режат се на кръгове. Чушката се измива, почиства и реже на ленти. Взема се тава за печене. Разстила се половината от запържената месна смес. Отгоре се подреждат кръгове картофи и тиквичка. Върху тях се разстила останалата част пилешко и зеленчуци. Най- отгоре се подреждат чушки и домати. В тигана се налива 1ч.ч. вода за да се обере максимално мазнината. С тази течност се полива ястието. Добавят се още 2ч.ч. вода. Мусаката се пече на умерена фурна 50- 60 минути. След готност се поръсва с настърган кашкавал. Връща се за още 5- 10 минути, колкото да се разтопи кашкавала. Оставя се да изстине. Реже се на парчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft