Зеленчукова смес за зимата „лято в буркан“: невероятно приготвяне без варене и без стерилизация

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Зеленчукова смес за зимата „лято в буркан“: невероятно приготвяне без варене и без стерилизация
Зеленчукова смес за зимата „лято в буркан“: невероятно приготвяне без варене и без стерилизация
145
Зеленчукова смес за зимата „лято в буркан“: невероятно приготвяне без варене и без стерилизация
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Толкова просто и елегантно лятно лакомство! Често приготвям това ястие през горещия сезон, за да го изям веднага. А през зимата се превръща в истински подарък! След като отворите буркана, веднага усещате всички нюанси на миналото лято на масата си!

Това е чудесно допълнение към всяко месно ястие или гарнитура.

Определено ще сложа тази подготовка на празничната трапеза - невероятно вкусна е!

Компоненти (за 2 литра препарат):

  • Краставици - 500гр.
  • Домати - 500гр.
  • черен пипер - 150 гр.
  • Лук - 150 гр.
  • Чесън - 4 скилидки (разпределени в 3 буркана)
  • Магданоз

Във всеки буркан:

  • Лист от хрян
  • Лист от касис
  • Бахар – 4 зърна
  • 9% оцет - 1 супена лъжица на литър буркан (ако обемът на буркана е по-малък, намалете порцията оцет)
  • Растително масло - 1 супена лъжица

Марината (на 1 литър вода):

  • Сол - 1 супена лъжица
  • Захар - 3 супени лъжици

Метод на готвене:

На дъното на всеки буркан поставяме лист от касис, парчета чесън и черен пипер.

След това редим една по една: нарязаните на колелца краставици, лукът на кръгчета, доматите на кръгчета, чушките нарязани на лентички и наситненият магданоз. Напълнете буркана на слоеве до горе. За литър буркан обикновено правя два пълни слоя.

Покрийте отгоре с лист хрян, напълнете с преварена вода до върха, покрийте с капак и оставете да престои 15 минути.

След този интервал водата от кутиите се излива в тигана, добавя се захар, сол, загрява се до кипене и се отстранява от печката.

Във всеки буркан добавете оцет, растително масло и накрая напълнете с гореща марината.

Навиваме бурканите със стерилни капаци, обръщаме ги с главата надолу, увиваме ги в топло одеяло или кърпа и оставяме, докато изстинат напълно.

Съвет: Съхранявайте този деликатес на хладно място - в мазето, хладилника или на балкона през студения сезон.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft