Зеленчукова смес за зимата „лято в буркан“: невероятно приготвяне без варене и без стерилизация

вход през zajenata.bg
За Жената
Зеленчукова смес за зимата „лято в буркан“: невероятно приготвяне без варене и без стерилизация
2642
Снимков материал: pixabay.com
Зеленчукова смес за зимата „лято в буркан“: невероятно приготвяне без варене и без стерилизация

Толкова просто и елегантно лятно лакомство! Често приготвям това ястие през горещия сезон, за да го изям веднага. А през зимата се превръща в истински подарък! След като отворите буркана, веднага усещате всички нюанси на миналото лято на масата си!

Това е чудесно допълнение към всяко месно ястие или гарнитура.

Определено слагам този препарат на празничната трапеза - това е невероятно вкусно!

Компоненти (за 2 литра препарат):

  • Краставици - 500г 
  • Домати - 500г 
  • Черен пипер - 150 г 
  • Лук - 150 г 
  • Чесън - 4 скилидки (разпределени в 3 буркана)
  • Магданоз

Във всяка банка:

  • Лист от хрян
  • лист от касис
  • Бахар – 4 зърна
  • 9% оцет - 1 супена лъжица на литър буркан (ако обемът на буркана е по-малък, намалете порцията оцет)
  • Растително масло - 1 супена лъжица

Марината (на 1 литър вода):

  • Сол - 1 супена лъжица
  • Захар - 3 супени лъжици

Метод на приготвяне:

На дъното на всеки буркан поставяме лист от касис, скилидки чесън и ароматен пипер.

След това редим една по една: нарязаните на колелца краставици, лукът на полукръгчета, доматите на кръгчета, чушките нарязани на лентички и наситненият магданоз. Напълнете буркана на слоеве до горе. За литър буркан обикновено правя два пълни слоя.

Покрийте отгоре с лист хрян, напълнете с преварена вода до върха, покрийте с капак и оставете да престои 15 минути.

След този интервал водата се излива от кутиите в тигана, добавя се захар, сол, загрява се до кипене и се отстранява от печката.

Във всеки буркан добавете оцет, растително масло и накрая напълнете с гореща марината.

Навиваме бурканите със стерилни капаци, обръщаме ги с главата надолу, увиваме ги в топло одеяло или кърпа и оставяме, докато изстинат напълно.

Съвет: Съхранявайте този деликатес на хладно място - в мазето, хладилника или на балкона през студения сезон.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft