зелен фасул 250 г (1 шепа)
1 морков
праз лук 200 г (2 стръка)
кромид лук 50 г (1 глава)
зеле 250 г (1/2 малка зелка)
карфиол 150 г (1 малка глава)
растително масло 40 мл (4 супени лъжици)
сирене 150 г
прясно мляко - 250 мл.
магданоз 1 връзка
костен бульон 750 мл (4 чаени чаши)
сол на вкус
Зеленият фасул се сварява в малко количество вода и се претрива с вилица, залива се с бульона и се слага на огъня да заври. Лукът, нарязан на дребно, морковите, нарязани на малки кубчета, празът, нарязан на едри парчета, зелето, нарязано на лентички, и карфиолът, накъсан на малки цветчета, се задушават в мазнината около 10 минути, след което се прибавят във врящия бульон. Добавя се и сол на вкус. Когато зеленчукът се свари, се прибавят прясното мляко и настърганото сирене. След десетина минути супата се сваля от огъня и се поръсва с нарязания магданоз.