Включете фурната на 175 C.
Отрежете краищата на тиквичката и я настържете. Сложете в купа и добавете 1 ч.л. сол, като объркате добре. Оставете така за 10-тина минути. Междувременно сложете малко масло в подходящ съд и запържете вътре наденичките до готовност. Оставете ги да се охладят.
Изстискайте добре тиквичките от излишната влага (сложете ги в кърпа и увийте двата края). Прехвърлете ги в чиста купа. Обелете и настържете моркова, нарежете гъбите на малки парченца. Сложете в купата с тиквичките. Нарежете на парченца охладената наденица и сложете и нея в купата. Счупете 6 яйца в отделна купа и разбийте добре. Прехвърлете ги в купата със зеленчуците и наденицата. Яйцата трябва да са достатъчни, за да покрият добре останалите продукти. Ако сместа ви се вижда суха, добавете и другите яйца (разбити).
Подправете сместа със сушен риган, сол и черен пипер на вкус. Излейте в покрита с хартия за печене правоъгълна тавичка. Загладете добре, така че сместа да е равномерно разпределена, и сложете във фурната. Запечете за 35-40 минути, докато стегне добре.
Зеленчукова фритата с наденички
23 Юли 2013
6797
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари