3-4 млади кочани царевица
3-4 сладки, зелени чушки
2-3 глави лук
10-тина чери доматчета
10-тина гъби
5-6 метални шишчета
1 ч.л. сол
олио за намазване
Царевичките се измиват, срязват се напречно на 3 и се слагат да кипнат в подсолена вода. След като кипне водата, царевичките се оставят да поврат 10- 15 минути. Когато са готови, се изваждат добре отцедени от водата. Главите лук се обелват, измиват и срязват на 4. Чушките се измиват, изтърбушват се, почистват се добре от семената и се нарязват на квадратни парчета. Включва се скара за печене. Намазва се добре с олио. На шиш се нанизва парче варена царевица, лук, парче чушка, цяла гъбка и чери доматче. Готовите шишчета се зареждат за печене. Обръщат се да се запекат от всички страни.