Зеленчуков борш с ябълка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Зеленчуков борш с ябълка
Зеленчуков борш с ябълка
admin
Добавена от: admin
15584
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 литра пилешки/телешки бульон или вода

300-400 грама зеле

1-2 кисели ябълки

1 чушка

½ глава лук

2-3 домата

1 стрък от целина (селъри)

магданоз

копър

2 с.л. масло или олио

сол и черен пипер

Лукът се обелва и нарязва на ситно, чушката се почиства от семето и се реже на ивички. Зелето се почиства и настъргва или нарязва на дребно. Стръкът целина се нарязва на колелца. Нарязаният лук се пасира с маслото/олиото.

Бульонът се слага в тенджерка и се оставя да кипне, след което вътре се пускат лукът, чушката и целината. Щом поврат 3-4 минути, се добавя нарязаното зеле. Оставя се отново да поври 10-тина минути на умерен огън, след което се добавят нарязаните на ивички обелени ябълки и нарязаните ситно домати. Супата се оставя да поври така 5 минути. Овкусява се със сол и пипер на вкус, добавя се нарязаният магданоз и се дърпа от огъня.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft