За тестото:
100 гр. масло
100 гр. свежо сирене (на зрънца)
180 гр. масло
За плънката:
различни зеленчуци (броколи, моркови, домати, праз лук)
150 гр. колбас (салам)
За заливката:
100 гр. зърнесто свежо сирене
100 мл. готварска сметана
100 гр. заквасена сметана
3 яйца
сол, черен пипер, подправки на вкус
настърган кашкавал
От продуктите за тестото омесете средно твърдо тесто и го оставете на студено за 1 час.
Измийте зеленчуците, почистете ги и нарежете на дребно (морковите обелете и настържете).
Колбаса нарежете на малки кубчета и го запечете в сух тиган. Извадете кубчетата, като оставите отделената мазнина в тигана. Запържете вътре зеленчуците.
Охладеното тесто разпределете по дъното и стените на форма за пай/киш и я напълнете с колбаса и зеленчуците.
Разбъркайте добре продуктите за заливката и изсипете сместа върху зеленчуците. Отгоре наръсете настъргания кашкавал и печете на 175°C за около 45 минути.